Andra blodiga masskjutningar i USA

Uppdaterad
Publicerad

Dådet på flygplatsen i Fort Lauderdale är en av flera blodiga masskjutningar i USA de senaste åren. Här är några av de mest uppmärksammade.

12 juni 2016 dödade en gärningsman 53 personer och skadade 49 vid en skjutning på gayklubben Pulse i Orlando i Florida. Det var den dödligaste masskjutningen i USA:s moderna historia, skriver AP.

2 december 2015 sköt ett gift par ihjäl 14 personer i San Bernardino. De hade kontakt med kända extremister och kan ha radikaliserats. Hustrun ska ha svurit trohet till terrorgruppen Islamiska Staten i samband med attacken.

1 oktober 2015 sköt en elev ihjäl åtta elever och en lärare på en skola i Roseburg i Oregon. Gärningsmannen ska ha haft sympatier åt Vit makt-hållet och haft psykiska problem, skriver Los Angeles Times.

18 juni 2015 dödade en gärningsman nio svarta personer i en kyrka i Charleston i South Carolina. Den misstänkte Dylann Roof ska ha sagt till utredarna att han ville starta ett raskrig.

14 december 2012 tog sig en gärningsman in på en grundskola i Newtown i Connecticut och dödade 20 elever och sex vuxna. Sedan tog han sitt eget liv, skriver Los Angeles Times.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.