Foto: TT

Flera döda i bombdåd i Syrien

Publicerad

Flera personer har dödats i bombdåd i Qamishli i nordöstra Syrien. Huvudmisstänkt för de två självmordsattackerna är den extremistiska jihadistgruppen Islamiska staten (IS), uppger säkerhetskällor.

Dåden inträffade vid en restaurang och ett bageri i en övervägande kristen stadsdel i Qamishli, som ligger nära gränsen mot Turkiet. Under lördagen gjorde den amerikanske generalen Joseph Votel, chef för USA:s kommandocentral för Mellanöstern, ett hemligt besök i regionen för att träffa militära rådgivare.

I storstaden Aleppo, som varit skådeplats för otaliga flygräder och bombdåd under våren, har den sista vägen in i staden som kontrolleras av rebellerna skurits av efter att ha bombat av stridsflyg, enligt det brittiskbaserade oppositionella Syriska människorättsobservatoriet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet