Foto: TT

Flera döda i protest mot FN-trupper

Uppdaterad
Publicerad

Minusca-soldater från FN, stationerade i Centralafrikanska republiken, misstänks för sexuella övergrepp. Landet skakas av demonstrationer mot trupperna och ett flertal uppges ha dött och skadats.

Minst fyra människor har dödats i Centralafrikanska republiken i samband med protester mot FN:s fredsbevarande trupper i landet. Ytterligare minst 14 personer skadades i skottväxling mellan FN-styrkor och beväpnade män i huvudstaden Bangui.

Minst fyra av de skadade tillhör FN:s Minusca-styrka.

Misstankar om sexuella övergrepp

FN, som har omkring 13.000 soldater i landet, har skakats av rapporter om ett flertal misstänkta sexuella övergrepp som ska ha begåtts av Minusca-soldater.

Centralafrikanska republiken är ett av världens fattigaste länder och har plågats av sekteristiskt våld sedan 2013, då den kristne presidenten François Bozize drevs bort av den muslimska Selekamilisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.