I rasmassorna efter branden i Oakland har räddningstjänsten hittat 24 kroppar. Foto: TT

Flera kroppar har hittats efter Oaklandbranden

Uppdaterad
Publicerad

Dödssiffran efter branden i Oakland, USA, stiger. Tidigare har tio omkomna bekräftats. Nu har dödssiffran stigit till 36 efter att fler kroppar hittas i den eldhärjade byggnaden.

Sökandet har pågått i flera dagar och anhöriga har uppmanats att bistå med dna-prover i form av hårborstar och tandborstar för att förenkla identifieringen av offer.

Bara ungefär halva byggnaden, som även rymde ett konstnärskollektiv, har genomsökts hittills och polisen befarar att dödssiffran kommer fortsätta att stiga.

– Siffran kommer att stiga, säger Ray Kelly vid polisen.

– Vi fruktar det värsta men hoppas på det bästa.

Arbetet med att identifiera kroppar kommer att pågå i flera dagar. Upp emot 100 människor tros ha befunnit sig i lokalen när branden bröt ut.

Räddningstjänsten och polis har varnat för att dödssiffran efter lördagens brand i Oakland, och under helgen bekräftades deras farhågor.

Kan ta flera dygn

Myndigheterna tror att ännu fler kan ha dött. Det kan ta uppemot 48 timmar innan alla befarade dödsoffer hittats i lokalen där ett konstnärskollektiv höll till.

Uppemot 100 personer kan ha befunnit sig i tvåvåningsbyggnaden när branden startade sent på fredagskvällen lokal tid.

– Vi är beredda på att det kan röra sig om 30–40 omkomna, säger Ray Kelly.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.