Foto: TT

Flera skadade efter att bil kört in i folkmassa

Uppdaterad
Publicerad

Minst 20 personer har skadats efter att en bil kört in i en folkmassa under en Mardi Gras-parad i New Orleans, uppger nyhetsbyrån AP. En person har gripits misstänkt för rattfylla.

Händelsen ska ha inträffat cirka 18.45, lokal tid i Mid-city-området i New Orleans, då ett stort antal människor stod och tittade på en parad.

Enligt lokal polis ska 28 personer ha skadats, varav fem allvarligt. Barn i tre-fyraårsåldern finnas med bland de skadade, men även en polis, uppger sjukhuskällor. Ingen av de skadade ska dock ha livshotande skador.

En person har gripits misstänkt för rattfylla. Polisen misstänker inga terrormotiv.

– Vi misstänker att gärningsmannen var väldigt berusad, säger Michael Harrisson, polischef i New Orleans till nyhetsbyrån AP.

Enligt Harrisson ska föraren ha kört in i två bilar, innan den kom över på den andra sidan av vägen, där den slutligen kolliderade med en sopbil. Under tiden ska föraren kört på de drygt 20 offren.

Enligt stadens borgmästare Mitch Landrieu finns det inget som tyder på att det rör sig om en terrorattack, skriver TT.

”Våra tankar och böner finns hos dem som skadades av en påverkad bilist under paraden i dag”, skriver han på Twitter. ”Vi är tacksamma för att ingen fick livshotande skador”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.