Foto: Reuters

Flygolycka vid köpcentrum i Australien

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har omkommit sedan ett mindre flygplan, med fem personer ombord, kraschat in i ett för tillfället stängt köpcentrum vid en flygplats utanför australiska Melbourne.

Ett litet flygplan, med fem personer ombord, har störtat in i ett köpcentrum nära flygplatsen Essendon utanför Melbourne, Australien, enligt polisen.

Samtliga fem ombord omkom i olyckan, uppger delstaten Victorias räddningstjänst för ABC News.

”Väldigt tragisk olycka”

Olyckan inträffade vid 9-tiden på morgonen, lokal tid, innan köpcentrumet öppnade. Ett tjugotal anställda befann sig i byggnaden, men ingen ska ha skadats fysiskt.

Bilder från olycksplatsen visar ett brinnande flygplansvrak och räddningstjänsten som arbetar på platsen.

Enligt polisens uttalanden till ABC News kom nödanrop från planet i samband med att det lyfte, och att det sedan drabbades av ett ”katastrofalt motorhaveri”.

– Det ser ut att röra sig om en väldigt, väldigt tragisk olycka, tillägger Lisa Neville, chef för delstatspolisen i en intervju med Sky News, rapporterar Reuters.

Mindre flygplats nära Melbourne

Flygplatsen i Essendon är en liten flygplats som främst används av mindre flygplan. Det förolyckade planet ska ha varit chartrat och på väg till en mindre ö i sundet mellan Australien och den södra ö-delstaten Tasmanien.

Motorvägen i närheten av köpcentrumet stängdes av då delar från flygplansvraket landade på vägen i kraschen.

Enligt det australiska luftfartsverket ska flygtrafiken vid Melbournes huvudflygplats, Tullamarine Airport, inte ha påverkats av händelsen.

Händelsen ska vara den värsta civila luftfartsolyckan i delstaten Victoria på över 30 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.