Flyktingar skrev allt i dansk tidning

Publicerad

Alla artiklar i dagens pappersutgåva av den danska tidningen Information är författade av flyktingar. Och hela tidningen är fylld av berättelser med bäring på människor som tvingats lämna sina hemländer.

Allt som allt blev det 48 sidor om bland annat den extrema jihadiströrelsen Islamiska staten (IS), asylmottagning och språkbarriärer, som flyktingar skrivit i samarbete med Informations journalister. En vanlig fredag brukar Information omfatta 20 sidor.

Även Informations huvudledare är författad av en flykting, Zach Khadudu från Kenya, som manar norska Nobelkommittén att inte dela ut något fredspris alls i år.

”Även om det självfallet är viktigt att erkänna att det finns många hjältar som arbetar hårt för att skapa fred – och som kunde förtjäna ett fredspris – bör Nobels fredspris i dessa extraordinära tider inte delas ut”, heter det i ledarartikeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.