Ett undernärt barn undersöks i flyktinglägret i Yola, i den nigerianska delstaten Borno. Foto: TT

FN ställer in hjälp i Nigeria efter attack

Uppdaterad
Publicerad

FN ställer tillfälligt in hjälpleveranserna till staten Borno i Nigeria, ett tidigare fäste för den extremistiska islamistgruppen Boko Haram, sedan en hjälpkonvoj har attackerats, uppger FN:s barnfond Unicef.

Okända angripare attackerade konvojen under torsdagen. En Unicefanställd och en entreprenör för International organization for migration skadades.

”Förenta Nationerna har tillfälligt ställt in humanitära hjälpuppdrag i väntan på en översyn av säkerhetssituationen”, skriver FN i ett uttalande.

Livshotande undernäring

En talesman för den nigerianska armén uppger att konvojen eskorterades av soldater när den attackerades av ”misstänkta kvarvarande av Boko Haram”, och att två soldater och tre civila skadades.

Nästan en kvarts miljon barn i Borno lider av livshotande undernäring och ungefär ett av fem barn kommer att dö om de inte får behandling, har Unicef tidigare uppgivit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.