Foto: TT

Halkade ned i het källa – kroppen löstes upp

Uppdaterad
Publicerad

En man ville ta ett dopp i en het källa i nationalparken Yellowstone och halkade i. Dagen efter hade hans kropp lösts upp i det frätande vattnet.

Den 23-årige mannen var på besök i den amerikanska nationalparken tillsammans med sin syster då han bestämde sig för att känna på det heta vattnet i en av parkens heta källor – vilket är förbjudet, enligt BBC.

Mannen ska därefter ha halkat ned i källan och dött i det heta vattnet, men på grund av ett oväder tvingades räddningspersonal att lämna mannen i vattnet över natten.

Kroppen upplöst

När man dagen efter återvände till platsen, kunde man, enligt skogsvaktaren Lorant Veress, inte längre hitta några spår av mannens kropp.

Den hade lösts upp i det frätande vattnet.

– Kort sagt kan man säga att det skett en betydande upplösning.

Vid olycksplatsen Norris Basin finns några av de hetaste källorna i Yellowstone.

Händelsen, som ska ha filmats av offrets syster, inträffade i juni förra året, men först nu har polisutredningen offentliggjorts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.