Belgisk säkerhetspolis utanför premiärministerns bostad efter terrorgripandet. Foto: TT

Förstärkta misstankar mot tre terrorgripna i Belgien

Uppdaterad
Publicerad

Tre av de tolv som greps tidigare under lördagen, misstänkta för att ha planerat terrordåd i Bryssel, kvarhålls av polisen med skärpta misstankar. De anklagas nu bland annat för att ha deltagit i en terrorgrupps aktiviteter och för att ha planerat ett terrordåd.

De nio andra gripna har släppts av belgisk polis, meddelar belgisk åklagare. Åklagaren Eric Van der Sypt har tidigare sagt till TT att ingen av de gripna har kopplingar till Sverige, inte heller bland de som förhörts ska några Sverigekopplingar finnas

– Såvitt jag vet finns inga svenska medborgare bland dem, säger han till nyhetsbyrån.

Under natten mot lördagen genomfördes räder på ett 40-tal olika platser och 152 förråd och garage genomsöktes  i 16 kommuner i Belgien. Som ett resultat greps 12 personer, och ytterligare 40 förhördes. Enligt uppgifter från belgisk public service ska de terrormisstänkta planerat dåd mot platser där fotbollsfans samlats för att se EM-matchen mellan Belgien och Irland tidigare i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorn i Bryssel

Mer i ämnet