Stridande i den kurdisk-arabiska milisen SDF, som deltar i kriget mot IS i Syrien. Arkivbild. Foto: SDF/AP/TT

Frankrike: al-Raqqa-offensiv inleds inom kort

Uppdaterad
Publicerad

Offensiven mot terrorgruppen IS självutropade huvudstad al-Raqqa i Syrien kommer att inledas någon av de kommande dagarna, enligt Frankrikes försvarsminister Jean-Yves Le Drian.

– Offensiven mot terrorgruppen IS självutropade huvudstad al-Raqqa i Syrien kommer att inledas någon av de kommande dagarna, enligt Frankrikes försvarsminister Jean-Yves Le Drian till tv-kanalen CNews.

– I dag kan vi säga att al-Raqqa är inringat, och att slaget om al-Raqqa kommer att börja någon av de kommande dagarna. Det kommer att bli ett väldigt hårt slag, men det är ett slag som är av yttersta vikt, säger han.

Syrienkriget

Luftburna styrkor

Tidigare i veckan sade amerikanska försvarsdepartementet att den USA-ledda alliansen mot IS för första gången landsatt luftburna styrkor i Raqqaprovinsen, bakom fiendens linjer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet