Emmanuel Macron. Foto: TT

Frankrikes försvarsminister stödjer Macron

Uppdaterad
Publicerad

Frankrikes försvarsminister Jean-Yves Le Drian kommer att stödja mittenkandidaten Emmanuel Macron i presidentvalet i vår, rapporterar tidningen Ouest-France.

Le Drian, som tillhör det styrande Socialistpartiet, tar därmed ställning för någon annan än det egna partiets kandidat Benoît Hamon, som vann vänsterns primärval i vintras. Tillkännagivandet kommer att göras vid ett möte med Bretagnes regionfullmäktige i Rennes i eftermiddag, enligt tidningen. Den 69-årige ministern är en tung röst inom Socialistpartiet och hans stöd skulle sannolikt skänka trovärdighet åt Macron i förvars- och säkerhetsfrågor.

Emmanuel Macron ingick tidigare i den socialistiska regeringen, men avgick för att kandidera för sin nystartade oberoende mitten-vänster-rörelse En marche (ungefär ”På väg”). Macron väntas stå mot Nationella frontens Marine Le Pen i presidentvalets andra omgång i början av maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentval i Frankrike 2017

Mer i ämnet