Geroge W Bush hade stora besvär med att få ordning på regnponchon i Washington DC under fredagen. Foto: TT / Reuters / Rick Wilking

George W Bush trasslade med poncho när Trump svärs in

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen solskenshistoria – den om George W Bushs medverkan vid installationen av president Donald Trump. Ex-presidenten förde för en stund en bökig kamp med en regnponcho – något som fångades på bild och nu roar många på sociala medier.

Så kom regnet. Mitt under pågående installation av USA:s president Donald Trump. Riktigt skitväder, något som meteorologerna redan varnat för.

Uppe på podiumet, i direkt närhet till Trump, fanns under fredagseftermiddagen (svensk tid) flera välkända ex-presidenter. George Walker Bush var en av dem.

USA-val 2016

Flaxade och fångades på bild

Troligtvis hade Bush inte räknat med den uppmärksamhet som han nu fått ett rågat mått av.

I samband att regnet kom försökte George W få på sig en regnponcho – det blev några sekunders fäktande och flaxande med plast som inte verkade vilja lyda order.

Saken fångades givetvis på bild av en flink fotograf.

”Gömt sig i plastpåse”

Resten är, som det brukar kallas, sociala medier-historia. Här kommer ett knippe reaktioner från Twitter:

”George W Bush sportar senaste Ralph Lauren-huvudbonaden....”, skrev avsändaren @CoxeyLoxey

”Några av oss är ledsna i dag, andra hade en härlig stund när de lekte tittut”, skojade avsändaren @Kashana.

Geroge W Bush skäms så mycket över att bli sedd i Trumps sällskap att han gömt sig i en plastpåse”, spekulerade @OBuckelton

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet