Ingen undkommer flytvästkravet – inte ens den norska polisen. Arkivbild. Foto: TT

Glömde flytvästen – skrev ut böter

Uppdaterad
Publicerad

Ingen står ovan lagen – inte ens polisen själv. Den norska polismannen Arne Stavnes glömde flytvästen på i ett reportage i tidningen VG där han patrullerade vattnen runt Utöya med anledning av femårsminnet av attacken på ön.

Men efter reportaget kom det mesta att handla om en bild, skriver nettavisen.no. Kommentarerna på sociala medier flödade in sedan polismannen Stavnes saknat flytväst i båten.

”Gäller inte flytvästkravet poliser?” och ”Detta sänder bara fel signaler” skrev uppmärksamma läsare, men Stavnes själv var inte sen med att rätta sitt misstag.

Har blivit 500 kronor fattigare

I ett Facebook-inlägg förklarade att han glömde att ta på flytvästen och publicerade en bild på en egenskriven böteslapp.

”Olyckligtvis sitter lagens förlängda arm fast i min kropp” kommenterade han tilltaget och det faktum att han blivit 500 norska kronor fattigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.