Ett komiskt inslag i kampen mellan it-jättarna Andriod (Google) och Apple? Foto: SVT

Google censurerar kissande robot

Uppdaterad
Publicerad

Ett komprometterande skämt har naglat sig fast hos it-jätten Google. Den lilla robot som symboliserar företagets operativssystem Android ses nämligen, på en bit av Googles globala kartssytem, tömma sin blåsa på ett annat stort IT-företags berömda logotyp.

Ett annorlunda inslag kan siktas i karttjänsten Google maps.

Strax söder om den pakistanska staden Rawalpindi syns en Andriod-robot kissa på en Apple-symbol, rapporterar The Guardian.

Sedan detta blivit känt meddelar Google att de nu tagit bort figurerna och att de kommer försvinna från kartbilden inom kort. Google förklarar att bilden troligtvis har kommit till genom Map maker – ett verktyg som låter användare bidra med eget material till karttjänsten.

”Inlägg förmodereras, men uppenbarligen har detta slunkit igenom kontrollen”, meddelar Google till sajten Mashable.nda inslag kan siktas i karttjänsten Google maps.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.