USA:s president Donald Trump sågas av Sveriges förre statsminister Göran Persson Foto: TT

Göran Persson totalsågar Trump: ”Tror han blir avsatt”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges före detta statsminister, Göran Persson (S), är inte speciellt imponerad av det som USA:s president Donald Trump hittills lyckats åstadkomma. ”He will make America small, again“ sade Persson vid ett evenemang som Dagens Nyheter arrangerade under onsdagskvällen.

Den politik som Donald Trump nu genomför, i egenskap av USA:s president, kommer göra att han faller och när det vankas val i landet nästa gång kommer Republikanernas kandidat vara någon annan. Så menar Göran Persson att de närmaste åren kommer utveckla sig, åtminstone uttryckte han detta under ett evenemang i Stockholm under onsdagskvällen, arrangerat av tidningen Dagens Nyheter.

–  Den här mannen, ”he will make America small, again, sade Persson.

”Stort frågetecken”

Den forne svenske statsministern uttryckte strax efter valet i november förra året att han inte var orolig över det faktum att Trump valts till USA:s president. Persson vidhöll under onsdagskvällen att han inte känner sig speciellt orolig för vad som komma skall, det blir nämligen inte speciellt lång tid vid makten för Donald Trump – om man ska tro Göran Persson.

Det han nu ägnar sig åt som president kommer inte att tillåtas helt enkelt, menar han.

– Jag sätter ett stort frågetecken för den politik han nu lanserar, att den över huvud taget kan genomföras. Och skulle den genomföras så möter inte han väljarna som president nästa gång, utan det gör någon annan. Jag tror han blir avsatt, sade Göran Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.