Korallreven i Thailand bleks av allt varmare havstemperaturer och skadas av hårt tryck från turister. Arkivbild. Foto: TT

Greps för fiskmatning i Thailand

Uppdaterad
Publicerad

En kinesisk turist greps av thailändsk polis när han matade fiskar utanför ön Koh Khai, öster om Phuket, skriver Phuket Gazette.

Den 45-årige mannen släpptes tillsammans med sin guide mot en borgen på 100.000 baht, motsvarande drygt 23.000 kronor, men har förbjudits att lämna Thailand innan fallet har avgjorts i domstol.

Nya strängare regler som ska skydda det marina livet i vattnen kring Thailand trädde i kraft så sent som i tisdags. Thailändska myndigheter har också stängt ner tio populära dykplatser i landet, i ett försök att hejda de växande skadorna på korallreven, skriver AFP.

Nyligen stängdes ön och nationalparken Koh Tachai helt för att inte gå under av det hårda trycket från turister. Landets marina nationalparker stängs varje år under monsunperioden, men Koh Tachai kommer inte att återöppnas förrän miljön på land och i havet har hunnit återhämta sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.