Foto: Faksimil: Facebook

Handla sprit naken – få betalt

Uppdaterad
Publicerad

En ny dansk lågprisbutik tar nu till ett lite annorlunda knep för att locka kunder. Bli en av de första 100 i butiken, kasta kläderna och få 2.000 kronor att handla sprit för.

Den som är sugen på att handla naken och få betalt bör bege sig till butiken som ligger i  Süderlügum i norra Tyskland, precis vid gränsen till Danmark och som är specialiserad på billig alkohol. Mellan klockan 10 och 14 nästa lördag invigs butiken och då hoppas ägaren att många ska lockas av det något udda erbjudandet.

– Några tycker säkert att vi går över gränsen, andra kanske drar på smilbanden, säger butikschefen Niels Sterndorff till tidningen Ekstrabladet.

På butikens Facebooksida skriver de att man måste gå in naken och gå ut naken samt att man måste vara minst 18 år gammal och räkna med att shoppingrundan kan filmas och läggas ut på Youtube.

Niels Sterndorff säger också att om inga kunder kastar kläderna så kommer han själv att handla naken. För bekvämlighetens skull får man dock ha skorna på sig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.