Foto: TT

Indonesien har tidigare utsatts för bombattacker

Uppdaterad
Publicerad

Indonesien har tidigare utsatts för bombattacker av islamiska militanta grupper, enligt nyhetsbyrån AP.

Förra månaden, grep polisens anti-terror styrka nio män och sade att gruppen hade velat ”göra en konsert” för att locka den internationella nyhetsbevakningen. Polisen citerade ett dokument som beslagtagits från den grupp som beskrev att de planerade attackerna som en ”konsert.”

Landet har varit i högsta beredskap efter att myndigheter uppgav att de hade hindra en sammansvärjning av militanta islamister från att attackera regeringstjänstemän, utlänningar och andra. Omkring 150.000 poliser och soldater utplacerades under nyårsafton för att skydda kyrkor, flygplatser och andra offentliga platser.

Mer än 9.000 poliser blev också utplacerade i Bali, platsen för Indonesiens dödligaste terrorattack, som dödade 202 personer under 2002.

Polisens talesman Anton Charliyan sade att säkerheten är inriktad på att förutse angrepp i utsatta regioner, inklusive Jakarta.

Indonesien, världens folkrikaste muslimska nation, har tidigare drabbats av en ström av dödliga attacker, men de senaste åren har de varit mindre och mindre dödliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.