Nätpytonorm Foto: TT

Indonesisk man funnen död inuti orm

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig indonesisk man har hittats död inuti en sju meter lång orm på ön Sulawesi, enligt lokal polis.

Mannen försvann i söndags, efter att ha gett sig ut för att samla palmolja. Efter att han varit borta i 24 timmar larmade lokala bybor polisen, som organiserade en sökinsats.

– Folk hade hört skrik från palmodlingen natten innan mannen hittades inuti ormen, sade byns sekreterare Salubiro Junaidi till The Jakarta Post.

Skar upp ormen

Under sökinsatsen hittades en sju meter lång nätpytonorm, orörlig i ett dike.

– Byborna hittade ormen, och misstänkte att den svalt mannen. När ormen fångades sågs tydligt de stövlar mannen hade på sig, i ormens mage. Byborna skar upp ormens mage och hittade där den livlöse mannen, sade Mashura, talesman för polisen i västra Sulawesi, till BBC Indonesia.

Jagar vildsvin och vildhundar

Nätpytonormen är världens längsta orm, och kan växa till över tio meter. Den bor i tätbevuxna miljöer, undviker vanligtvis människor och jagar byten såsom vildsvin och vildhundar. Den anses också vara helig i delar av Indonesien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.