Israel sköt raketer mot drönare

Publicerad

Israel har avfyrat två Patriotrobotar mot en drönare från Syrien som tog sig in i israeliskt luftrum på Golanhöjderna, uppger den israeliska militären i ett uttalande. Robotarna missade drönaren som vände tillbaka till Syrien.

Israel har flera gånger svarat militärt på missriktad granatbeskjutning från grannlandet, men sällan med Patriotrobotar. I september 2014 sköt Israel ner ett syriskt stridsplan som passerade stilleståndslinjen på Golan.

Under söndagen dödades också två israeliska soldater och tre skadades när en granat exploderade nära en militärpostering på Golanhöjderna, uppger den israeliska militären.

En av soldaterna ska ha hållit i en granat när han gick fram mot en grupp soldater vid militärposteringen, uppger israeliska medier. Vad som ligger bakom explosionen är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.