Israels Netanyahu fördömer våldet

Uppdaterad
Publicerad

Läget i Mellanöstern blir alltmer spänt, efter flera nya knivskärningar i Israel och på Västbanken.

Fyra personer har skadats i en knivattack genomförd av en israelisk man i staden Dimona, uppger polis. Minst två av offren uppges vara israeler med arabiskt ursprung, medan de två andra tros vara palestinier. Enligt polisen förefaller motivet vara ”nationalistiskt”.

Netanyahu fördömer

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu fördömer ”attacken mot oskyldiga araber”.

Attacker i Israel

– Myndigheterna kommer att jaga den som befattar sig med våld och bryter mot lagen, oavsett på vilken sida det förekommer, säger Netanyahu i ett uttalande.

Samtidigt kommer uppgifter om ytterligare knivattacker. En israelisk tonåring har skadats i Jerusalem, i vad som förefaller vara en hämndattack. Och i närheten av Hebron på Västbanken har en palestinier skjutits ihjäl sedan han knivskurit en polis. Enligt Haaretz fick polisen endast lättare skador.

Kvinna sköts ihjäl

I Afula i norra Israel har en palestinsk kvinna skjutits till döds, sedan hon enligt polis tagit fram en kniv och försökt attackera en säkerhetsvakt vid en busstation.

Dåden har väckt farhågor om att våldet ska sprida sig ytterligare och till och med leda till en tredje intifada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacker i Israel

Mer i ämnet