Ögonvittnet: ”Jag trodde jag skulle dö”

Uppdaterad
Publicerad

Heba Hassan och hennes familj var på väg till Beirut men mellanlandade på Atatürkflygplatsen när två bomber exploderade. De skulle precis beställa mat när folk plötsligt började springa och skrika.

– Några killar skrek att det var en bomb och folk började springa. Vi blev ombedda av personal på flygplatsen att ta oss till andra sidan flygplatsen berättar Heba Hassan.

Hon reser med tre av sina mor- och farföräldrar och det är svårt att förflytta sig snabbt.

Terrordåd på Istanbuls flygplats

– Vi var rädda allihopa, vi försökte springa. Vi visste inte var vi skulle ta vägen. Alla människor omkring oss tänkte bara på sig själva för alla var rädda.

Vad tänkte du?

– Jag trodde verkligen att jag skulle dö.

”Alla bara sprang och skrek”

När SVT Nyheter når Heba Hassan har de stått och väntat vid en gate men precis blivit ombedda att röra sig därifrån, mot området där explosionerna ägde rum. Det har förflutit drygt två timmar men det är svårt att minnas vad som hände exakt.

– Jag hörde skottlossning. Men det är svårt att komma ihåg exakt, för alla bara sprang och skrek. Det var svårt att förstå vad som hände.

Avgången som Heba Hassan skulle åka med har ställts in och sent på tisdagskvällen var det fortfarande stor förvirring på plats.

– Just nu är det hundratusentals människor som går runt och försöker ta reda på vad som har hänt. Men det är svårt att få information eftersom det är så många här. Vi blir bara ombedda att gå iväg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd på Istanbuls flygplats

Mer i ämnet