Attacken mot palestinska hus där en ett-åring brändes ihjäl har samlat massiva protester i Israel. Israeliska myndigheter har utlovat hårdare tag mot judisk extremism. Foto: TT

Judisk extremistledare gripen

Publicerad

Den israeliska säkerhetspolisen, Shin Bet, har gripit och förhör nu en 23-årig man som pekas ut som ledare för en judisk extremistgrupp.

Gripandet sker i kölvattnet efter förra veckans mordbrandsattack mot två hus i Kafr Duma på Västbanken där en ett-åring omkom. Shin Bet har inte kommenterat om 23-åringen är misstänkt för inblandning i dådet. Men man medger att mannen är ledare för en extremistgrupp som verkar för att åstadkomma religiös ”frälsning” genom att attackera kristna religiösa platser och palestinska hem.

Israelisk media uppger att 23-åringen är barnbarn till Rabbi Meir Kahane, en ultranationalist vars parti 1988 portades från det israeliska parlamentet på grund av dess rasistiska utspel. Kahane sköts till döds 1990. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.