Juncker: Brittiske kommissionären får välja själv om han vill stanna

Uppdaterad
Publicerad

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker säger att det är upp till Storbritanniens EU-kommissionär Jonathan Hill själv huruvida han vill stanna eller inte på sitt jobb, rapporterar den tyska tidningen Bild.

På måndag håller han ett möte med EU:s 28, inklusive Hill, kommissionärer.

– Det är i första hand ett personligt beslut för Lord Hill, som jag beundrar stort som en erfaren politiker, säger Juncker till tidningen på frågan om Hills framtid med anledning av den brittiska folkomröstningen som valde brexit.

Brexit

Jonathan Hill är EU:s finansmarknadskommissionär. Storbritanniens 73 EU-parlamentariker kan också lämna sina platser innan den nuvarande perioden löper ut 2019, säger Juncker.

– Många medlemmar i UK Independence Party (Ukip) tillbringar sin tid i det europeiska parlamentet med att motarbeta den institution de tillhör. Eftersom de inte har kunnat vänta på att Storbritannien ska lämna EU kan jag inte tänka mig att de kommer att stanna längre än vad de behöver, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brexit

Mer i ämnet