Den privata utredaren Don Thompson har lagt ut en bild på flygplansdelen på Twitter. Foto: Skärmdump

Kabindel från flight MH370 kan ha hittats

Uppdaterad
Publicerad

En del av försvunna flight MH370 tros ha hittats på Mauritius. I så fall är det första delen inifrån själva kabinen. Det kan kasta nytt ljus över vad som egentligen hände med planet.

Ett semestrande par stötte på flygplansdelen när de vandrade längs stranden på ön Rodrigues, som tillhör Mauritius öster om Afrika, i torsdags. Enligt lokaltidningen Clicanoo, som citerar en hotellanställd, var delen tiotals centimeter bred. Hotellet där paret bodde har lagt ut bilder på objektet på sin hemsida, skriver news.com.au.

Viktig ledtråd

Don Thompson, medlem av den privata utredningsgruppen Independent Group som söker efter planet, säger att det kan röra sig om en del av innerväggen i business class-sektionen hos en MAS Boeing 777. Men objektet kan också komma från ekonomiklass.

Malaysiskt plan försvann

Om delen visar sig komma från flight MH370 kan den vara av stor betydelse för utredningen, eftersom man tidigare inte har hittat någon bit inifrån själva kabinen. Den kan bland annat kasta ljus över hur planet gick ned i havet.

Flera delar

Flight MH370 försvann den 8 mars 2014 på sin väg från Kuala Lumpur till Peking med 239 personer ombord.

I juli förra året hittades en vingklaff, som har bekräftats komma från planet, på ön La Réunion i närheten av Mauritius.

Nyligen bekräftade även den australiska transportmyndigheten att två delar som hittats i Moçambique i mars sannolikt kommer från planet. Ytterligare en del som har hittats i Sydafrika tros härröra från planet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Malaysiskt plan försvann

Mer i ämnet