Den 30-åriga kvinnan hade en kraftig kedja runt halsen när polisen fann henne i november förra året. Foto: Polisen i South Carolina

Kvinna kedjades fast – här räddas hon ur containern

Uppdaterad
Publicerad

Den 30-åriga kvinnan kidnappades och spärrades in en container under två månader. Nu har amerikanska åklagare släppt fasansfulla bilder på fritagningen i november förra året.

När polisen hittade henne var hon fastkedjad i det trånga utrymmet.

I höstas försvann kvinnan och hennes pojkvän. Kvinnans mobiltelefon tydde på att paret hade försvunnit någonstans i närheten av Woodruff i norra South Carolina i USA. Det tog två månader innan polisen lyckades hitta henne.

En man sitter gripen för dådet och har erkänt.

Hörde skrik

I början av november fann polisen kvinnan i en container på en egendom i närheten av Woodruff. Polisen hörde skrik och bröt upp ingången till utrymmet, där de hittade henne längst in i metallbehållaren. Hon var klädd i en mörk långärmad skjorta, joggingbyxor och flip flop-skor. Runt halsen löpte en kraftig kedja och händerna var fastlåsta bakom huvudet.

– Min hals är fastsatt vid väggen här, säger kvinnan med skakig röst i polisens videofilm enligt ABC News.

– Vi skaffar bultsaxar, vännen, säger en av poliserna.

LÄS MER: Kvinna fastkedjad i container

En av poliserna frågar var hennes pojkvän är, och hon berättar att kidnapparen sköt honom tre gånger i bröstet, virade in honom i en blå pressening och lade honom i en traktorskopa.

– Jag såg honom aldrig mer. Han säger att han är död och begraven. Han säger att det finns flera döda kroppar som är begravda här ute, säger kvinnan innan hon blir fri från kedjorna.

Polisen öppnar containern där kvinnan hölls fången. Foto: Reuters

Dödat sju personer

Pojkvännens kropp hittades senare i en grund grav på mannens egendom. Polisen har även hittat kvarlevor från två andra personer på fastigheten. Kidnapparen har erkänt att han dödat ytterligare fyra personer i en mc-butik i en stad i South Carolina 2013.

LÄS MER: Containerman erkänner sju mord

I slutet av maj slöt han en uppgörelse med åklagaren och erkände sig skyldig till att ha kidnappat och våldtagit den 30-åriga kvinnan. Han erkände också att han hade dödat sju personer. I utbyte har åklagaren gått med på att inte yrka på dödsstraff, men mannen får räkna med livstids fängelse utan chans till att friges i förtid.

Kvinnan har öppet gått ut och berättat om kidnappningen i amerikanska medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.