”Geografi kan vara svårt”, skriver Kanadas Natodelegation med en hånfull gliring till Ryssland, som hävdar att deras soldater korsat gränsen till Ukraina ”av misstag”. Foto: @CanadaNato

Kanada hånar Ryssland på Twitter

Uppdaterad
Publicerad

Här är Kanadas Twitterhån mot Ryssland. Med en stor karta visar de Ryssland rött och Ukraina blått – och markerar det senare territoriet med ”Inte Ryssland” med stora versaler.

”Geografi kan vara svårt. Här är en guide för ryska soldater som hela tiden kommer vilse och ”av misstag” kör in i Ukraina” skriver Kanadas delegation vid Natohögkvarteret på Twitter.

De postar också en kartbild där de färgat Ryssland rött och Ukraina blått och markerat det senare territoriet med ”Inte Ryssland” i sarkastiskt stora bokstäver.

Krimkonflikten

Svarar med egen karta

Men Rysslands permanenta representation vid Nato svarar med en egen karta, där de markerat den annekterade Krimhalvön som Ryssland och skriver ”En hjälp till våra kanadensiska kollegor att hålla sig á jour med Europas moderna geografi”.

Korsat gränsen ”av misstag”

Nato och oberoende journalister på plats har rapporterat att ryska militära förband deltar i strider mot ukrainsk militär i östra Ukraina. Ryssland förnekar detta men dess försvarsdepartement har till nyhetsbyrån Ria uppgett att några soldater ”av misstag” korsat gränsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krimkonflikten

Mer i ämnet