Drönarbilder över Katmandu visar förödelsen efter jordbävningen. Flera kända landmärken i huvudstaden förstördes.

Unika flygbilder visar förödelsen i Nepal

Uppdaterad
Publicerad

Drönarbilder över Kathmandu visar förödelsen efter jordbävningen. Tusentals människor dödades i katastrofen och flera kända landmärken i huvudstaden förstördes.

På videon, som en amatör filmade, kan man se ödelagda områden, krossade tempel och vad som finns kvar av det kända Dharahara-tornet.

I videosekvensen ser man även hur människor slagit upp tält på en stor gräsplan. Brad Kerner som arbetar på plats för Rädda Barnen säger att förutom det besvärliga räddningsarbetet så finns det också en risk att smittsamma sjukdomar sprids.

Jordbävning i Nepal

– Många sover utomhus nu i läger och då blir det brist på rent vatten, säger Kerner till AP.

Flera tusen döda

Flera tusen människor har mist livet i jordbävningen som slog till den 25 april och myndigheter befarar att dödssiffran kommer att stiga ytterligare. Samtidigt har den internationella hjälpen börjat komma i gång. FN:s livsmedelsorgan WHO har landat i Kathmandu för att utvärdera behoven, skriver AFP. Räddningsstyrkor från USA, utsända av federala myndigheter, är också på väg, liksom personal från lokala amerikanska myndigheter.

De närmaste dagarna väntar flera andra länder ansluta sig till  insatsen, däribland Sverige som skickar en hjälpinsats från Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävning i Nepal

Mer i ämnet