Foto: TT

Kasich tog sista chansen

Uppdaterad
Publicerad

John Kasich struntade nästan helt i Iowa för att satsa allt på New Hampshire. Det blev succé för republikanen som bakom Trump blev kvällens andra vinnare med sin andraplats.

Kasich har under en längre tid haft massor av röstfiskarmöten i delstaten. Totalt har han haft 106 möten, klart många fler än konkurrenterna.

Han har också satt en ära i att inte smutskasta sina konkurrenter utan att vara den kandidat som försöker att hålla en positiv ton. Det lyfte han också fram när han kom ut på scenen och talade till sina anhängare.

USA-val 2016

– I kväll vann ljuset över det negativa kampanjandets mörker.

Rubio: Besvikelsen ligger på mig

Under veckan som har gått sedan valet i Iowa har mycket av diskussionerna handlat om vem som ska ta täten av de mer moderata republikanerna. Marco Rubio trodde många på efter den starka insatsen i Iowa där han kom trea. Men efter en svag insats i debatten i lördags kom han bara femma i New Hampshire.

När han kom ut till åhörarna här på valvakan var han märkbart tagen och besviken. Han bad om ursäkt för debatten.

– Besvikelsen ligger inte på er utan den är på mig. Jag gjorde en dålig insats i lördags men jag kommer aldrig att göra om det, säger han.

Christie ska tänka efter

Längre bak börjar både Ben Carson och Carly Fiorina tappa fart. Ben Carson hade redan på förhand gett slaget förlorat och lämnat New Hampshire för att fortsätta kampanjen i South Carolina. För Carly Fiorina är det andra delstaten i rad där hon bara får några få procent. Hon fick dessutom inte vara med i den senaste debatten och många amerikanska experter gissar att hon är den nästa som kommer att hoppa av presidentracet.

Hon meddelade dock under kvällen att hon kommer att fortsätta kampen för att bli president. För Chris Christie, guvernören i New Jersey, är det däremot mer osäkert. Han meddelar att han nu åker hem till New Jersey och tar ”ett djupt andetag” innan han tar ett beslut om framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet