Den republikanske presidentkandidaten John Kasich. Foto: TT

Kasich väntas ge upp presidentkampen mot Trump

Uppdaterad
Publicerad

Ohio-guvernören John Kasich väntas senare i kväll komma med ett uttalande där han klargör att han ger upp kampen om att försöka bli USA:s president, rapporterar NBC News. Det innebär att affärsmannen Donald Trump är ensam kvar på den republikanska sidan.

Donald Trump tog hem Indiana – och då meddelade Ted Cruz något överraskande att han avbryter sin kampanj.

Den ende kvarvarande utmanaren Ohio-guvernören John Kasich har hittills bara lyckats vinna primärvalet i sin egen hemstat. Men nu tycks alltså även han kasta in handuken – trots att Kasich enligt Politco lovat att fortsätta sin kampanj tills en kandidat når de 1.237 delegater som behövs för att vinna partiets presidentrace.

USA-val 2016

Uttalande i kväll

John Kasich väntas komma med uttalandet att han hoppar av klockan 23.00 svensk tid i kväll.

”Vi måste alla enas och fokusera på att slå Hillary Clinton”, skrev det republikanska partiets ordförande Reince Priebus i ett inlägg på Twitter efter att Cruz hoppat av, och där han konstaterade att Donald Trump med största sannolikhet kommer att bli partiets kandidat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet