”Vi borde skicka dem gåvor lite då och då så de inte blir uttråkade”, säger Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. Foto: Richard Vogel / Wong Maye-E / AP

Kim Jong-Un: ”Roboten en gåva till de amerikanska skitstövlarna”

Uppdaterad
Publicerad

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un hånar USA och säger att roboten var en ”gåva” till de ”amerikanska skitstövlarna” på deras självständighetsdag, enligt nyhetsbyrån KCNA.

Den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un övervakade uppskjutningen och kallade roboten ”välgjord” och ”stilig”, enligt den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA.

”Han sade att de amerikanska skitstövlarna inte kommer att bli så glada över den här gåvan under 4 juli-firandet”, rapporterar den statliga nyhetsbyrån.

Nordkorea-krisen

LÄS MER: Nordkorea: Vi sköt en interkontinental robot

Enligt KCNA säger Kim Jong-Un att konflikten med USA har ”gått in i slutskedet”. Han ska även skrattandes ha sagt att ”vi borde skicka dem gåvor lite då och då så de inte blir uttråkade”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet