Månuppgång bakom Ulmer Münster. Foto: TT

Kiss kan kullkasta katedral

Uppdaterad
Publicerad

Veritabla floder av kiss hotar världens högsta katedral. Ulmer Münster i södra Tyskland kan krackelera om inte nödiga män slutar använda helgedomen som toalett.

Staden Ulms renoveringsansvarige, Michael Hilbert, förstår i viss mån syndarnas belägenhet. Det är mycket evenemang runt den över 160 meter höga katedralen, och få toaletter, säger han till tyska medier.

Boten för urinering på platsen har höjts från 50 till 100 euro, och ny sandsten förs in för att renovera byggnaden. Men det är svårt att hålla jämna steg med föroreningarna, larmar Hilbert, och menar att strukturella skador nu hotar.

– Jag har hållit det under uppsikt det senaste halvåret. Nu är den nedkissad och nedspydd igen, säger han enligt nyhetssajten DW.

Så kanske är det lika bra att Ulmer Münster om några år beräknas bli omsprungen i världstoppen, när evighetsbygget Sagrada Familia i Barcelona växer vidare mot himlen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.