Foto: TT

Knivfynd troligen inte mordvapen

Publicerad

Polis i Los Angeles granskar en kniv som uppges ha hittats vid en fastighet som tidigare ägdes av den amerikanske fotbollstjärnan O J Simpson. Enligt poliskällor rör det sig om en kökskniv som inte kan kopplas till mordfallet,

Simpson misstänktes för mord på sin före detta hustru Nicole Brown Simpson och hennes vän Ron Goldman 1994. Mordet utfördes i Nicole Brown Simpsons hem i närheten av O J Simpsons hus i Brentwood i Los Angeles. Han frikändes efter en lång rättegång 1995, men dömdes senare i ett civilmål att betala skadestånd till offrens anhöriga.

Detaljerna kring knivfyndet är något oklara. Andrew Neiman på Los Angelespolisen säger att en person som uppges ha varit byggjobbare hittade kniven för flera år sedan och gav den till en polis som stoppade undan vapnet.

Polis ska undersöka om det finns bevis såsom hårstrån eller dna-spår på kniven. Men enligt poliskällor rör det sig om en kökskniv som inte kan kopplas till mordfallet, uppger det amerikanska mediebolaget NBC.

O J Simpsons hus revs 1998.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.