• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Foto: TT

Panik efter kraftigt skalv i Indien

Uppdaterad
Publicerad

Kaotiska scener utspelade sig när panik bröt ut efter ett kraftigt jordskalv i nordöstra Indien, nära gränserna till Burma och Bangladesh. Människor flydde ut på gatorna, och tiotals skadades i villervallan.

Minst åtta personer omkom och 100 skadades i delstaten Manipur, rapporterar tidningen The Times of India.

Från Bangladeshs huvudstad Dhaka rapporteras att 24 personer har förts till sjukhus, och i den indiska staden Imphal berättar en invånare om hur huset skakade och böcker föll ur sina hyllor.

”Huset kollapsar”

– Jag trodde huset skulle kollapsa, säger Yerreipem Arthur på telefon från staden, som ligger några mil från skalvets centrum, tidigt på måndagsmorgonen.

The Times of India rapporterar att många i nordöstra Indien vaknade av skakningarna, som varade i cirka en minut.

Skalvet beräknas ha haft en magnitud på 6,7, och var centrerat drygt fem mil under jordytan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.