Foto: TT

Kravaller vid protest i Baltimore

Uppdaterad
Publicerad

Butiker länsades och polisbilar slogs sönder när kravaller bröt ut i Baltimore i USA. Händelserna kopplas ihop med ännu en protest mot den ökända amerikanska polisbrutaliteten, som oftast drabbar afroamerikaner och personer med ursprung i Latinamerika.

Ögonvittnen berättar hur en del demonstranter tog sig till en baseballarena. Tv-bilder visar hur kaotiska scener bröt ut i området. Människor kastade vägkoner, glasflaskor och papperskorgar mot poliser innan de, till synes slumpvis, slog sönder butiksfönster och plundrade lokalerna på varor.

Över 1.000 personer deltog i den till att börja med fridfulla demonstrationen med krav på rättvisa för Freddie Gray. 25-åringen dog den 19 april i sviterna av en allvarlig skada, som inträffade efter det att han gripits av poliser i Baltimore. Sex poliser, som var inblandade i händelsen, har tagits ur tjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.