Polisen spärrade av området utanför t-banestationen där kvinnan greps med ett avhugget barnhuvud i händerna. Foto: TT

Kvinna bar på avhugget barnhuvud

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Moskva har gripit en kvinna som gick omkring på gatan, bärandes på ett avhugget barnhuvud. Kvinnan, som tros ha varit familjens barnflicka, misstänks nu för att ha dödat barnet innan hon satte eld på föräldrarnas lägenhet.

Den statliga kinesiska televisionen CCTV visar bilder på kvinnan, gåendes utanför en tunnelbanestation, med ett huvud i händerna. Kort därefter brottar en polis ner henne till marken och griper henne.

Hotade med sprängmedel

I samband med gripandet ska kvinnan ha ropat att hon är en terrorist och har sprängämnen på sig. Inga sprängämnen har dock hittats.

Kroppen av ett barn i tre–fyra-årsåldern som dött en till synes våldsam död har hittats i en lägenhet i nordvästra Moskva, meddelar Moskvapolisen i ett uttalande. En förundersökning har inletts, rapporterar BBC.

Arbetade som barnflicka

Den 38-åriga kvinnan, från ett land i Mellanasien, tros ha arbetat  som barnflicka hos familjen. Hon ska ha väntat tills dess att föräldrarna och ett äldre syskon lämnat lägenheten innan hon av okänd anledning dödade barnet och tände eld på lägenheten. Hon tog sedan med sig barnets huvud när hon lämnade lägenheten.

Vittnen har sett kvinnan gå fram och tillbaka utanför t-banestationen, bärandes på huvudet, i minst 20 minuter.

Kvinnan har tagits om hand inom den psykiatriska vården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.