Följ al-Jazira:s livesändning här och BBC:s livesändning här.
22.16
Nordafrikanska grannlandet Marocko sällar sig i kväll till den rad av länder som erkänt NTC som Libyens legitima regering, rapporterar al-Jazira.
21.34
Al-Jaziras James Bays berättar på Twitter om hur det hårt ansträngda centralsjukhuset i Tripoli får ta emot allt fler offer för striderna. Bland annat en 11-årig flicka som skjutits av en krypskytt, och en av sjukhusets egna läkare.
21.27 Kadaffis son Saadi rapporteras ha erbjudit sig att förhandla fram en vapenvila för att ”förhindra ett blodbad” i Tripoli. Erbjudandet ska ha framförts i ett mail till CNN-journalisten Nic Robertson.
21.18 Kadaffis regim har varit skicklig på propaganda och haft en mediestrategi som håller liv i känslan av att de fortfarande finns där någonstans. Det säger Katarina Engberg, säkerhetspolitisk expert, till Aktuellt.
-Det ger känslan av att spelet kanske inte är över ännu. Regimen har i praktiken redan fallit men den psykologiska krigsföringen sätter skräck i befolkningen.
21.10 När mörkret faller avtar striderna i Tripoli, rapporterar SVT:s korrespondent på plats. Men fortfarande hörs skott nästan hela tiden. -Det finns prickskyttar överallt och de skapar en oerhörd skräck bland civilbefolkningen, säger Samir Abu Eid till Aktuellt.
20.20 Fyra italienska journalister har blivit kidnappade i Libyen enligt nyhetsbyrån Ansa. De fyra greps av Kadaffistyrkor på vägen mellan Tripoli och staden Zawiah. En av dem tilläts att tala kort med sin redaktion och meddela att ”de befinner sig väl.”
De fyra arbetade för tidningarna Corriere della Sera, La Stampa och Avvenire.
19.50 -Det finns två fronter inne i Kadaffis högkvarter, men förutom det är alla övertygade om att det finns motståndsfickor, människor som är lojala med Kadaffi och vägrar ge upp. Det gör att hela staden fortfarande är väldigt osäker, säger Samir Abu Eid.
19.40 Striderna fortsätter i Tripoli, om än inte lika intensivt som tidigare under dagen. -Jag hör skottlossning hela tiden, säger SVT:s Samir Abu Eid på plats.
19.24
Ännu ett avhopp från Kadaffi-sidan rapporteras. Enligt tv-kanalen al-Arabyia som citeras av Reuters har vice-chefen för Kadaffis underrrättelsetjänst Khalifa Muhammad Ali anslutit sig till rebellerna.
19.02
En internationell konferens om Libyen ska hållas i Paris nästa vecka meddelade Frankrikes president Nicholas Sarkozy i samband med ett möte med NTC-ledaren Mahmoud Jibril.
18.34
Libysk rebell-tv rapporterar att Abu Salim-området i Tripoli nu är ”fullständigt befriat”. Enligt al-Arabyia har rebllerna också erövrat armébasen Mazraq al-Sham i Zuwara väster om Tripoli.
18.25
På YouTube visas bilder av Muhammed Kadaffis pass, som ska ha beslagtagits av rebellerna. Där synes framgå vilken transkribering familjen själva tycks ha föredragit av det omstridda namnet – Gathafi.
18.11
Det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon uppgav på onsdagseftermiddagen att Libyens lager av kemiska vapen, omkring tio ton senapsgas, är ”säkrade”, rapporterade AFP.
Pentagon är mera oroat av vapenlager med tusentals robotgevär som man inte riktigt vet var de är.
18.05
Journalister som släppts ut från hotell Rixos vittar om att vakterna var övertygade om Kadaffi var på väg att segra, och att journalisterna skulle dödas av rebellerna om de släpptes ut.
17.26
En kvinna som förklarade att hon är Kadaffis dotter Ayesha ringde in till tv-kanalen al-Uruba och uppmanade det libyska folket ”att stå fast mot Nato”. ”Ledaren har rätt, sade hon också, enligt BBC.
17.25
Senare twittrade Aktuelltchefen att de utsända i Triopli fått genom ett inslag till kvällens Aktuellt. De rapporterar att det just nu är lugnt där de är.
17.10
”Våra utsända i Tripoli har svårt att få igenom sina inslag till oss. Problem med ständiga strömavbrott.” Så skriver Eva Landahl, chef för SVT:s Aktuellt på Twitter.
17.01
En talesman för rebellerna säger enligt BBC att man uppmanat oljearbetarna i Ras Lanouf och Brega att återuppta produktionen.
16.49
Alla journalister är nu ute ur hotell Rixos, skriver CNN-journalisten Matthew Chance på twitter.
Hör BBC:s Matthew Price berätta om tiden på hotellet.
16.22
”Kadaffis tid är förbi”, säger Kadaffis egen utrikesminister Abdul Ati al-Obeidi till Channel 4 News.
al-Obeidi menar att efter Tripoli stormats och ledarens högkvarter intagits av rebeller finns ingen återvändo för Kadaffi.
Utrikesministern säger också att han inte varit i kontakt med andra ministrar i regimen och bekräftar även uppgifterna om att landets premiärminister flytt till Tunisien.
16.14
”Man kände sig som en fågel i en gyllene bur”, säger SVT:s reporter Claes JB Löfgren om hur det kändes att bo på hotell Rixos i Tripoli – samma hotell där ett 30-tal utlänningar, de flesta journalister, nu sitter instängda sedan flera dagar.
15.58
Ett kanadensiskt företag har avslöjat att de försett de libyska rebellerna med en obemmanad kamerarobot, som använts för att samla in information om områden rebellerna inte kunnat ge sig in i. På en video på Time:s tekniksajt kan man se hur farkosten ser ut och fungerar.
15.40
Rebellerna säger att de ger amnesti till ”vem som helst som fångar eller dödar Muammar Kadaffi”, enligt Reuters.
Enligt uppgifter till AFP handlar det även om en belöning.
15.28
Al-Jazira citerar en rebellkälla som säger att Kadaffi har förlorat kontrollen över 95 procent av Libyen.
15.11
BBC-journalisten Paul Danahar skriver på twitter att han hört en enorm explosion vid Kadaffis högkvarter. Han rapporterar även om konstant skottlossning inifrån området.
14.26
SVT:s Mellanösternkorrespondent Samir Abu Eid och fotograf Marco Nilsson besköts tidigare i dag då de var på väg att lämna Muammar Kadaffis högkvarter Bab al-Aziziya. De båda är oskadda. Tv-bilder från beskjutningen kommer snart på SVT.se.
14.07 Libanon sällar sig till raden av länder som erkänt övergångsregeringen NTC i Libyen. Sverige hör inte till den grupp av drygt 40 länder (däribland Australien, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Spanien, Turkiet och USA) som hittills officiellt erkänt den nya ledningen.
13.55
AP rapporterar att de libyska ambassaderna befinner sig i en kaossituation. I exempelvis Manilla har libyska diplomater krossat porträtten på Kadaffi, i Dubai har avhoppen ökat till ”en kaskad” och i Etiopien har rebellernas flagga hissats på ambassaden. Liknande historier rapporteras från de libyska ambassaderna världen över.
13.50
Storbritannien meddelar att man arbetar tillsammans med FN för att släppa frysningen av tillgångar som infördes efter att Kadaffi attackerade demonstranter tidigare under året.
Så snart stabilitet och säkerhet har återställts i Libyen kan landet gå en ljus ekonomisk framtid till mötes. Landet har ingen statsskuld, de just nu frysta tillgångarna runt om i världen uppskattas till 150 miljarder dollar och Kadaffi hann samla ihop 144 ton guld. ”Libyen behöver inte utländska pengar, däremot utländsk expertis”, sa BBC:s expert Aaron Heselhurst.
13.45
Rebelledaren Mustafa Abdel Jalil är på väg till Frankrike för att möta franske pesidenten Nicolas Sarkozy i dag. De ska diskutera planerna för Libyen efter Kadaffis fall.
13.40
Al Jazeera rapporterar att flera raketer landat inom området Bab al-Aziziyah, Kadaffis forna högkvarter.
13.21
Strider pågår nu strax söder om Tripoli där Kadaffi kan ha gömt sig, rapporterar Reuters.
13.15
SVT:s team på plats i Tripoli har precis varit i Muammar Kadaffis högkvarter Bab al-Aziziya. Samir Abu Eid, SVT:s Mellanösternkorrespondent, säger att rebellerna inte har kontroll över hela högkvarteret.
12.56
BBC har publicerat ett ljudsatt bildspel inifrån hotell Rixos, där ett 30-tal utlänningar, mestadels journalister, hållits fångna i drygt fem dagar.
12.19
Explosioner och skottlossning hörs fortfarande vid Kadaffis högkvarter Bab al-Aziziya, rapporterar al-Jazira-journalisten Evan Hill.
En annan av tv-kanalens korrespondenter rapporterar att pansarvagnar beskjuter Bab al-Aziziya.
12.03
Trots att rebellerna har intagit Kadaffis högkvarter dök vad som påstås vara hans röst upp i ett trotsigt tal som spelades upp i den syriska tv-kanalen Arrai Oruba.
Lyssna på talet här.
11.53
The Atlantic har publicerat en rad bra bilder från gårdagen då rebeller stormade Kadaffis högkvarter Bab al-Aziziya.
11.47
Ett 30-tal utlänningar, mestadels journalister men även en amerikansk kongressledamot och en indisk parlamentsledamot sitter fortfarande fast på hotell Rixos som hålls av Kadaffi-trogna trupper.
BBC-korrespondenten Matthew Price har i dag intervjuats via telefon om situationen på hotellet.
-Några av vakterna är uppenbart utbildade soldater, det finns krypskyttar på taken. Det börjar bli ganska miserabelt härinne, sade Price.
Lyssna på intervjun hos BBC Radio.
11.29
Ett forskningscenter nära Tripoli har uran och annat material som kan användas till att göra en ”smutsig bomb”, varnar den tidigare chefen inom FN:s atomenergiorgan (IAEA) Olli Heinonen.
I syfte att förbättra relationerna med väst, övergav Kadaffi sina försök att skaffa radioaktiva, kemiska och biologiska vapen och efter överenskommelsen 2003 kunde Kadaffi bryta årtionden av isolering från omvärlden.
11.16
Wyre Davies, BBC:s Mellanösternkorrespondent , befinner sig utanför Kadaffis högkvarter. Han säger att rebellerna brutit genom de yttre murarna men att det fortfarande är farligt att försöka ta sig till de inre delarna av befästningen. Där, i bunker- och tunnelsystemet, finns soldater lojala mot Kadaffi.
Enligt Wyre Davies handlar det om vältränade yrkessoldater, sannolikt från Kadaffis klan, som inte har något att förlora.
11.10
Libyen kommer att hålla president- och parlamentsval inom åtta månader och Muammar Kadaffi kommer att prövas i domstol i landet, sade oppositionsledaren Mustafa Abdel Jalil i kommentarer som publicerades på onsdagen.
”Vi vill ha en demokratisk regering och en rättvis konstitution”, lovade Jalil, som är ordförande i det nationella övergångsrådet (NTC).
”Mer än någonting annat vill vi inte fortsätta att vara isolerade i världen som vi har varit fram till nu”, sade han i den italienska tidningen La Repubblica.
11.05
Rysslands president Dmitrij Medvedev uppmanar till samtal mellan Kadaffi och rebellerna för att lösa den nuvarande situationen. Det finns fortfarande två maktsidor i Libyen, anser Medvedev.
-Trots rebellernas framgångar har Kadaffi och hans anhängare fortfarande visst inflytande och militär potential. Vi vill att de sätter sig vid förhandlingsbordet och når en överenskommelse om en framtida fred, säger han enligt AFP.
Ryssland är berett att ha diplomatiska relationer med libyska rebeller ”om de har energin och möjligheterna att ena landet för en ny demokratisk begynnelse”.
11.00
Kadaffi-lojala soldater kämpar fortfarande för att ta tillbaka kontrollen över Bab al-Aziziya, Kadaffis högkvarter i Tripoli.
Så tolkar tv-kanalen al-Jazira läget sedan man hört sporadisk skottlossning under en direktrapport från en av kanalens utsända på plats i högkvarteret.
10.43
Rebellerna ska flytta hälften av den provisoriska regeringen från Benghazi till Tripoli idag. De har ett stabiliseringsprogram sedan flera månader för att bland annat undvika ”ett nytt Bagdad” med våld och osäkerhet. Det rapporterar Sveriges Radios P1 Morgon.
Programmet har utarbetats med brittisk hjälp. Rebellerna har också en ”Tripolibrigad”, som har utbildats i Qatar.
10.32
Läget i Libyen efter rebellernas seger kan ses som ”timme noll”. Det finns i princip ingen stat. Allt måste byggas från början. Man kan säga att det var familjen Kadaffi som var staten. Se här vad Kadaffis söner skötte av det som man i ”vanliga” länder är statens uppgift!
10.24
Till Sveriges Radios P1 Morgon säger Amal Eljazcli, tandläkarstuderande i Tripoli, att folk är rädda för att Kadaffi har förgiftat vattnet i staden.
10.10
Kadaffi misstänks av många gömma sig i tunnlarna under högkvarteret som togs av rebellerna igår. Vissa uppgifter talar om tre mil tunnlar. I Sveriges Radios P1 Morgon spekuleras i att han kan ha tagit sig till en ort strax söder om Tripoli, där det inte finns några rebeller alls.
10.00
Ett 30-tal journalister har i fem dygn varit instängda på Hotell Rixos i centrala Tripoli. Hotellet kontrolleras fortfarande av Kadaffi-trogna styrkor.
BBC-korrespondenten Matthew Price har i dag intervjuats via telefon om situationen på hotellet. Hör intervjun hos BBC Radio.
9.40
Flera medier rapporterar nu om strider runt Kadaffis högkvarter Bab al-Aziziya, som i går intogs av rebellerna.
8.55 400 människor har dödats och 2000 skadats i de senaste dagarnas strider i Tripoli. Det rapporterar al-Jazira.
8.55 Muammar Kadaffi uppmanar invånarna i Tripoli att rensa bort ”råttorna” i staden. I ett inläst meddelande till den syriska tv-kanalen Arrai Oruba sade Kadaffi att han promenerat på stadens gator.
-Jag gick inkognito, utan att någon såg mig, och jag skådade vår ungdom som är redo att försvara staden, sade Kadaffi utan att specificera när han tog promenaden.
8.53
Striderna fortsätter i Libyen, rapporterar bland annat SVT:s Rapport.
8.50 I sitt första SMS-utskick ber det nationella övergångsrådet (NTC) polisen och säkerhetsstyrkorna att skydda folket och de utländska ambassaderna. Det skriver twittraren @2011feb17 från Tripoli.
Under natten twittrade @2011feb17 också att ”Nato-plan över staden. Det betyder att jag kan sova lugnt”.
Johan Wicklén
johan.wicklen@svt.se
Örjan Magnusson
orjan.magnusson@svt.se
Kronologi: Upproret i Libyen
15 februari: Inspirerade av händelserna i Tunisien och Egypten börjar även oppositionella i Libyen, främst i staden Benghazi, demonstrera mot Muammar Kadaffis regim. Polis och militär slår tillbaka med våld som snart övergår i rena strider.
21 februari: Benghazi förklaras ”befriat” av oppositionen, som också avancerar västerut.
27 februari: Oppositionen sluter sig samman i ett Nationellt övergångsråd, under förre justitieministern Mustafa Abdel Jalil.
16 mars: En kraftig motoffensiv från regimen hotar Benghazi. Kadaffis son Saif al-Islam lovar att inta staden inom 48 timmar.
17 mars: FN:s säkerhetsråd antar resolution om att inrätta en flygförbudszon över Libyen och skydda civila. Två dagar senare börjar Nato-flyg slå mot libyska mål. Oppositionens makt i öster befästs, medan regimen fortsatt håller huvudstaden Tripoli. Kraftiga strider fram och tillbaka rasar under hela våren och sommaren kring bland annat hamnstaden Misrata.
27 juni: Internationella brottmålsdomstolen (ICC) efterlyser Kadaffi som misstänkt för brott mot mänskligheten.
15 juli: Rebellrådet erkänns som Libyens legitima ledning.
19 augusti: Städerna al-Zawiya och Zlitan faller till oppositionen som snabbt rycker fram mot Tripoli.
21 augusti: Oppositionens styrkor går in i huvudstaden.
23 augusti:Rebellerna intar Kadaffis högkvarter.