Polisen har gått ut med en efterlysning på mannen till höger med mörk fiskarhatt, beige jacka och ljusblå skjorta. De två männen till vänster dog i attackerna. Foto: Het Laatste Nieuws

Man i mörk hatt jagas för terrordåden

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisjakt pågår på de skyldiga bakom gårdagens terrorattacker i Bryssel, som berövade minst 34 människor livet. En man som fotades på Bryssels flygplats iklädd mörk hatt är en av de huvudmisstänkta.

På en bild som publicerades tidigt under tisdagskvällen syns tre män som misstänks ha kopplingar till dådet på flygplatsen. Två av männen med var sin mörk handske på vänsterhanden. Enligt den belgiska tidningen La Libre ska det ha varit i handskarna som avtryckare till bomberna ska ha funnits.

Det var belgiska tidningen Het Laatste Nieuws som via sina källor hos polisen fick reda på att de tre männen misstänktes för attackerna. Polisen ska ha använt bilden för internt bruk, men tidningen har publicerat bilden som är tagen på flygplatsen Zaventem.

Terrorn i Bryssel

Bröder kända sedan tidigare

På bilden syns en man med mörk fiskarhatt, beige jacka och ljusblå skjorta. Han går bredvid två män som bär mörka kläder upptill och mörka handskar på sina vänsterhänder.

Enligt den belgiska tidningen La Darniere Heure är mannen med hatten en 25-åring vars dna hittats på flera platser där terrorister ansvariga för Parisdåden i november i fjol befunnit sig.  

De två mörkklädda männen har identifierats som två bröder kända av polisen sedan tidigare, enligt tv-kanalen RTBF som även uppger att bröderna inte kopplats till terrorism tidigare utan andra typer av brott.

PÅ de publicerade bilderna skjuter de tre männen bagagevagnar framför sig. Den belgiska tidningen La Libre skriver nu att avtryckare till bomberna kan ha funnits i männens handskar.

Tunnelbanetåg attackerades

De två männen till vänster på bilden är döda och polisen jagar nu mannen med den mörka fiskarhatten för attackerna i Bryssel. På flygplatsen Zaventem skedde två explosioner 8.00-tiden i dag. Flera skott avlossades i samband med explosionerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorn i Bryssel

Mer i ämnet