Foto: TT

Många döda i flygkrasch i Taiwan

Uppdaterad
Publicerad

51 människor har omkommit och sju skadats i samband med att ett passagerarflygplan har tvingats att nödlanda i Taiwan. Orsaken kan vara dåliga väderförhållanden.

Transaisia airways inrikesflygplan, GE222, som var på väg från Kaohsiung i sydvästra Taiwan till ögruppen Penghu har kraschat i samband med en misslyckad nödlandning.

Planet fattade eld i slutet av landningsbanan och Taiwan news skriver att kraschen dessutom orsakade att två hus sattes i brand. Tidningen skriver också att åtta olyckor skett med Transasia-flygplan de senaste 13 åren.

Orsak: Orkan

Ombord fanns 54 passagerare och fyra besättningsmän och enligt nyhetsbyrån AP omkom 51 av dem och sju skadades.

Orkanen Matmo drog över Taiwan och Penghu tidigare i dag och på grund av det kraftiga regnet försenades planet när det skulle lyfta. När det senare skulle landa i orkanen kraschade det i en by nära flygplatsen. Transportministern säger till AP att flera dussin människor sitter fast i vraket och befaras döda.

Flygplats stängd

UD har ingen information om att någon svensk har befunnit sig ombord.

– Hade svenskar varit ombord hade vi troligtvis fått information om det, säger Jon Pelling, vid UD:s presstjänst.

Magong-flygplatsen stängdes omedelbart efter olyckan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.