Många döda i köldknäpp i Taiwan

Uppdaterad
Publicerad

Mer än 85 människor har dött i Taiwan till följd av det kalla vädret som dragit in över landet de senaste dagarna, rapporterar den spanska nyhetsbyrån EFE.

Vanligtvis är det runt 20 grader i Taiwan så här års, men de senaste dagarna har det varit minusgrader på flera platser i landet. Enligt lokala medier är det rekordkallt.

Minst 35 personer rapporteras ha dött i staden Taoyuan i norr, i dödsfall som har kopplats till kylan.

I staden Kaohsiung i söder, där klimatet är subtropiskt, har temperaturen varit nere på fem grader och minst 16 dödsfall tros ha orsakats av den sjunkande temperaturen.

30-tal döda i Taipei

I huvudstaden Taipei med omnejd rapporteras ett 30-tal människor ha dött under helgen, antingen av hypotermi eller av hjärt- och kärlsjukdom.

I Taipei har det varit nollgradigt och i bergen Yangming i närheten har det fallit snö. Ett stort antal vägar har stängts av på grund av halka.

Köldknäppen tros vara över till på onsdagen då temperaturerna åter ska stiga till över 20 grader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.