Bombmännen slog till i Baga Sola, alldeles intill nigerianska gränsen. Foto: SVT

Många döda i misstänkt Boko Haram-dåd

Uppdaterad
Publicerad

38 människor omkom när självmordsbombare slog till i en by i Tchad. Fem av de döda var attentatsmännen, som misstänks tillhöra terrorgruppen Boko Haram.

Ytterligare 51 personer ska ha skadats i terrordådet. Terroristerna ska ha smällt av tre bomber i den lilla staden Baga Sola, alldeles intill Tchadsjön.

En av explosionerna inträffade i en välbesökt fiskmarknad, medan två misstänkta bomber exploderade i ett flyktingläger i utkanten av staden.

Niger, Kamerun och Tchad har alla drabbats av våldsdåd den senaste tiden, då den nigerianska terrorgruppen Boko Haram utökat sitt område. Tchad ledde en offensiv tidigare i år, där flera länder deltog, och de lyckades pressa tillbaka Boko Haram. Gruppen har sedan dess återvänt till Tchad och utökat sina våldsattacker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boko Haram

Mer i ämnet