Foto: EBU/TT

Många döda i flygattacker i Syrien

Uppdaterad
Publicerad

Minst 23 människor har dödats i flygbombningar i den rebellkontrollerade staden Idlib i Syrien under natten till i dag, uppger den oppositionella organisationen Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Enligt SOHR ligger Ryssland bakom bombningarna. Ryska försvarsdepartementet förnekar dock inblandning, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Bombningarna i Idlib var de kraftigaste sedan vapenvilan mellan den syriska regimen och rebellerna trädde i kraft i februari, enligt SOHR. Sju barn ska ha dödats i flygattackerna. Ett av målen låg bredvid ett sjukhus.

Syrienkriget

Turkiet: 60 döda

Turkiets utrikesdepartement nämner en högre dödssiffra: sammanlagt 60 civila. Dessutom ska över 200 människor ha skadats. Turkiet och Ryssland befinner sig på olika sidor i konflikten.

Staden Idlib och provinsen med samma namn är ett starkt fäste för de syriska rebellerna, däribland al-Qaidaknutna Nusrafronten som tillsammans med IS inte omfattas av vapenvilan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet