TV: Här smäller bomben under demonstrationen

Uppdaterad
Publicerad

Minst 95 personer har dödats och nästan 250 har skadats i dubbla explosioner i turkiska Ankara. Den turkiska regeringen säger att det rör sig om en terroristattack.

Två kraftiga explosioner har inträffat i en gatukorsning utanför centralstationen i Turkiets huvudstad Ankara och dödade minst 95 personer.

Dramatiska tv-bilder visar hur en grupp med demonstranter ropade slagord och dansade när en kraftig explosion utlöstes bakom dem. Därefter utbröt panik på platsen och hundratals flydde från platsen.

Terrordåd i Ankara

– Det har skett en massaker, säger Lami Ozgen, ordförande för landets största fackförbund KESK, till AP.

”Terroristattack”

Enligt den turkiska regeringen rörde det sig om en terroristattack och att explosionerna ska ha utlösts av tv självmordsbombare.

Smällarna utlöstes strax inför att ett fredligt demonstrationståg skulle komma igång. Demonstranterna protesterade mot konflikten mellan den turkiska staten och kurdiska miliser i sydöstra Turkiet (PKK).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd i Ankara

Mer i ämnet