”First lady”-kandidaten Melania Trump. Foto: TT

Melania Trump i blåsväder om visum

Uppdaterad
Publicerad

Melania Trump, fru till republikanernas presidentkandidat Donald Trump, har hamnat i blåsväder för ett par bilder som tagits på henne. Men det är inte vad bilderna visar, utan när de togs som gör att hon nu anklagas för att ha saknat visum vid tillfället då bilderna togs.

I ett uttalande tillbakavisar hon alla anklagelser och skriver på twitter att ” jag har alltid följt amerikansk lagstiftning”.

Den amerikanska tidningen New York post publicerade förra veckan en rad foton av henne som påstås vara tagna i New York 1995 när hon jobbade som fotomodell. Men Melania Trump har tidigare uppgett att hon kom till USA för första gången ett år senare och blev amerikansk medborgare 2006.

USA-val 2016

Fick hjälp med dokument

Enligt den amerikanska tidningen Politico kan det innebära att hon saknade arbetsvisum då fotona togs.

Fotografen som tog bilderna, Alé de Basseville, säger till New York post att han tog bilderna på Melania Trump i New York 1995 och att de publicerade i januri 1996. Hennes tidigare agent, Paolo Zampolli säger att han personligen hjälpte henne med de dokument som krävs för att arbeta i USA.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet