Migranter slår läger för att ta sig mellan Frankrike och England. Foto: TT

Migranter försökte storma tunnel till England

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen försökte tusentals migranter att storma Kanaltunneln mellan Frankrike och England – men de stoppades av polis.

Över 2.000 migranter försökte på tisdagen storma den tunnel som går mellan Calais i Frankrike och Folkestone i England, rapporterar nyhetsbyrån AP. En talesperson för gränsen på den franska sidan berättar att migranterna kunde stoppas av polis och runt 200 personer greps. Trafiken kunde under förmiddagen återupptas.

Tunneln som binder Frankrike och England samman kallas Kanaltunneln och tusentals migranter från Eritrea och Sudan har de senaste månaderna campat på den franska sidan för att ta sig över till England illegalt. Ofta försöker man hoppa på lastbilar eller godståg. Ibland erbjuds privatpersoner pengar för att ta med sig flyktingar i bilen genom tunneln.

På tisdagen bestämdes att man nu kommer att öka säkerheten kring tunneln när franska och brittiska företrädare möttes. Då sa man att båda regeringarna vill arbeta med att lösa situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingkrisen i Europa

Mer i ämnet