Militär slår tillbaka mot Boko Haram

Uppdaterad
Publicerad

Militären har lyckats slå tillbaka mot den extrema islamiströrelsen Boko Haram som gått till attack mot staden Maiduguri i nordöstra Nigeria. Sju personer dödades i angreppet, uppger ögonvittnen.

Angreppet på staden kom dagen efter det att Muhammadu Buhari svurits in som landets president. I sitt installationstal lovade han att trappa upp offensiven mot extremisterna.

Boende i en förort söder om staden berättar att de vaknade av ljuden av granater och vittnen berättar hur hundratals beväpnade islamister försökte avancera inåt staden. Men militären säger att man lyckats få stopp på attacken.

– Allt är under kontroll. Det finns ingen anledning till oro, säger en högt uppsatt säkerhetskälla.

Maiduguri, som normalt har två miljoner invånare, har blivit tillflyktsort för hundratusentals människor som tvingats lämna sina hem på grund av oroligheter i andra delar av delstaten Borno.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.