Fragment från en av den saudiledda alliansens flygbomber visas upp efter en attack i Jemens huvudstad Sanaa. Foto: TT

Minst 20 indier dödade i Jemen

Uppdaterad
Publicerad

Minst 20 indier dödades när den saudiledda arabiska alliansen genomförde flygattacker mot misstänkta bränslesmugglare i två båtar i den lilla hamnen i al-Khokha, uppger lokala fiskare och andra invånare.

Enligt Houthirebellernas nyhetsbyrå Saba dödades också 15 civila när alliansens stridsflygplan anföll mål i och omkring huvudstaden Sanaa, som hålls av rebellerna. Sjukhuskällor uppger att 15 civila dödades i liknande attacker på måndagen. Men inga myndighetspersoner var tillgängliga för kommentarer om uppgifterna.

Samtidigt klargör Qatar att landet sänt 1.000 soldater för att delta i striderna i Jemen på alliansens sida. Landet har tidigare deltagit i flygattackerna, men det antas vara första gången som stridande marktrupp skickas.

Därmed ska alliansen – som också består av Saudiarabien, Förenade arabemiraten och Bahrain – ha cirka 10.000 soldater i marktrupperna för strid i Jemen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.