Foto: TT

Minst 30 skadade av blixt på musikfestival

Uppdaterad
Publicerad

Minst 30 personer har skadats efter blixtnedslag på den stora musikfestivalen Rock am Ring i staden Mendig i Tyskland. Åtta personer uppges vara allvarligt skadade, enligt tyska tidningen Bild.

Räddningstjänst och polis kallades till platsen. En person var så allvarligt skadad att denne blev återupplivad, enligt Bild. Exakt hur de resterande mår är ännu oklart.

Stormen drog in just när det var bandet Tenacious D:s tur att uppträda. Festivalen kunde dock utan problem fortsätta efter ett kort avbrott.

Tyskland är ett av flera europeiska länder som har haft stora vädersvårigheter den senaste veckan. Översvämningar har krävt minst elva personers liv, enbart i Tyskland.

Blixtnedslag även i fjol

Förra årets festivalbesökare drabbades även de av blixtoväder. Då slog blixten ned, inte bara en, utan två gånger, på Rock am Ring. 33 personer föras till sjukhus, men ingen hade skadats allvarligt.

Rock am Ring är en stor musikfestival som startade 1985. I år uppträder bland annat Major Lazer, Black Sabbath och Red hot chili peppers.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.