Tåget skulle från huvudstaden Yaounde till kusstaden Douala. Foto: SVT

Många döda i tågolycka i Kamerun

Uppdaterad
Publicerad

Minst 55 människor har dött och omkring 300 har skadats efter att ett fullpackat passagerartåg spårat ur i Kamerun, rapporterar Reuters.

Ett tåg fullastat med passagerare spårade på fredagen ur i Kamerun, rapporterar Reuters.

Enligt preliminära uppgifter skulle enbart ett fåtal ha mist livet i olyckan, men vid 22-tiden på kvällen svensk tid uppgav landets transportminister att olyckan krävt 55 dödsoffer.

Nära 300 personer har också skadats.

Tåget, som skulle från huvudstaden i Kamerun, Yaounde, och kusstaden Douala ska ha varit fullpackad med folk och vält efter att det spårat ur. Anledningen till olyckan kan vara en blandning av kraftiga regn och att man satt till åtta nya vagnar, på tåget som vanligtvis bara har nio vagnar.

Nästan tre gånger så många passagerare

Varför man nästan dubblerat antalet vagnar är på grund av en tidigare olycka som orsakat stora förseningar. Det var därför stor efterfrågan på tågplatser och tåget ska enligt källor på Camrail ha haft 1.300 passagerare, istället för det normala som är 600.

– Vi håller fortfarande på och utvärderar situationen och kan ännu inte ge en siffra på exakt hur många som är skadade, säger Reuters källa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.